Imorgon smäller det! Första DBT:n.

Imorgon ska jag gå på min första DBT-session.
Det sker i grupp och jag är sååå nervös! Man kommer bara in i en redan existerande grupp eftersom ämnena man går igenom återkommer, det går i cirkel. Ett tag arbetar man med ett ämne, efter en tid går man över till nästa och så fortsätter det så. Därför finns det personer i gruppen som gått där allt från några veckor till två år. Nu kommer jag in som ny och jag dör nästan. Min sociala fobi vill bara stanna hemma.
Det jag fasar mest är när vi träffas i väntrummet utanför salen före sessionen. Hur beter jag mig? De är alla informerade om att det kommer en ny till gruppen imorgon. Borde jag hälsa på alla och presentera mig? Nej, jag vet att jag kommer sitta tyst, rädd och ensam och försöka göra mig osynlig tills dess att terapeuterna kommer. 
Väl där inne kommer vi alla sitta kring ett ovalt bord, så där kommer jag inte kunna "gömma" mig. Huvaligen!
Tur att det inte är gruppterapi i den bemärkelsen, utan mer som en klass med två terapeuter som undervisar. Men jag kommer kort få presentera mig inför gruppen och de så även för mig. Oerhört pinsamt på något vis. Det är åtminstone känslan jag känner. 
 
Önska mig lycka till!
 
Kram på er <3
#1 - - Lilla stjärna:

Det där kommer gå bra ska du se. :) Jag har själv gått DBT för min borderline och dbt, i kombination med medicinering har hjälpt mig massor!

Svar: Vad skönt att höra! Jag äter stämningsutjämnande och hoppas också att kombon ska göra succé 😍💕
lacrimosabloggen.se

Till top