Fascinerande sömnbrist.

Jag har på eget bevåg valt att bryta min sjukskrivning.
Bemanningsenheten har hjälpt mig förverkliga min vädjan om att få börja jobba natt. Jag ser detta som mitt sista försök att stanna inom vården. Min hjärna och min kropp har mist nästintill all den stresstålighet jag en gång besatt.
Som nattpersonal slipper man oerhört mycket ansvar som är runtom själv omvårdnadsarbetet. Nu kan jag fokusera på det jag är bra på och det jag tycker är roligt med vårdyrket; människorna.
 
Jag har denna veckan fått chansen att gå bredvid två nätter på ett korttidsboende i centrum.
Onsdag - torsdag.
Torsdag - fredag.
Jag förundras över min oförmåga till att kunna sova. När jag kom hem på torsdagsmorgonen var jag givetvis svintrött. Jag lyckades dock inte sova mer än mellan 09:00 och 11:00. Med knappa två timmars sömn skulle jag senare gå på nästa natt. Som tur är så är min kropp van vid så här lite sömn och kände därav inte av sömnbristen.
När andra natten var avklarad skyndade jag hem. Jag skulle vara på terapin 11:00 så det var om att göra så jag kom i säng snabbt. Ännu två timmars sömn och då klockan ringde visste jag ärligt talat inte var jag var de första sekunderna. Mycket obehagligt, men det var bara att släpa sig upp och in till stan igen. 
Under terapisessionen började övertröttheten slå till och jag vart rejält speedad och pratade plötsligt i 300.
Resten av dagen spenderade jag med pojkvännen och vi lade oss inte förrän midnatt igår. Ändå vaknar jag strax innan 06:00 nu på morgonen och kan inte somna om. 
Helt otroligt!
 
Innan någon kommenterar och föreslår medicinering för mina sömnproblem så vill jag bara klargöra att det givetvis är något jag redan prövat. Mediciner i olika former och kombinationer. Jag har även gått i sömnterapi. 
Ingenting hjälper! 
 
Kram på er <3
 
Till top