Göteborg levererar! Del 1: Euforin.

I lördags for jag ned till Göteborg. Sedan 8 månader tillbaka var biljetterna till scenuppsättningen av Galenskaparna och After Shave's Macken bokade. 
Tåget till mitt saknade och älskade Göteborg rullade in under sena eftermiddagen. Mitt sällskap för kvällen skulle mötas upp på Avenyn, så jag rusade glatt igenom Nordstan (som jag alltid avskytt tidigare) och slängde mig på första bästa spårvagn upp mot Avenyn och Valand. Jag stod längst bak i vagnen och trängdes, och gladdes åt den härliga känslan av att vara tillbaka. Ingenting kunde sudda bort saligheten jag kände. 
Spårvagnar, blå bussar med Västtrafiks logotype på - allt kändes bara helrätt. 

Jag mötte upp min vän och gick vidare till restaurangen där han hade bokat bord.
Restaurang Somm bjöd på en helt ny upplevelse för en annan som inte är van vid riktigt finsmakeri.
Jag beställde in kalvbräss och ett glas vin, och låtsades som om jag visste vad jag höll på med. 
Gott var det och mätt blev jag. 

Tiden rann snabbt iväg och till slut fick vi skynda vidare till Lorensbergsteatern för att hinna i tid till föreställningen. Vi hann! Å vilken föreställning sen'! Jag var salig när jag kom men alldeles omtöcknad av ett lyckorus när föreställningen var över.
En lagom fylla senare på Andra Långgatan begav vi oss till sist hemåt för natten. Efter alla intryck under dagen så var jag helt utpumpad på energi när vi kom fram. Det blev till att sova med en gång. 
Dagen därpå var även den fylld av förväntan. Klockan 14 hade jag bestämt träff med två väninnor och f.d. kollegor på ett fik i Eriksberg. Ville ju passa på att träffa dem när jag ändå var i stan'. 
Vilken fantastisk helg det var!

Dock, som jag tidigare berättat så fungerar det ju så med mig att om jag har haft väldigt roligt en dag så brukar jag falla rätt hårt, ganska fort därefter. Jag kommer berätta om min söndagkväll och min måndag i ett separat inlägg här ovan. Mest för att skilja på roligheter och melankoli.
 
Kram på er <3
Allmänt aftershave, galenskaparna, göteborg, lorensbergsteatern, macken, macken30år Permalink0
Till top