Ännu ett tjockisproblem!

Minns ni att jag för några veckor sedan berättade att jag skulle få göra ett samarbete på bloggen med ett företag? This is it... Håll till godo.

När jag led av sjuklig fetma så kom besvär och sjukdomar som ett brev på posten.
Trots detta hade jag ändå tur, för det hade kunnat vara så mycket värre.
Det mesta har försvunnit med viktminskningen, men det finns ett specifikt besvär som för mig är en ständig påminnelse om vad jag gjort min kropp.
Jag har fruktansvärda, äckliga, enorma åderbråck på båda mina ben. Jag har haft problem med svullna ben i åratal och stödstrumpor har varit min vardagshjälte. I mitt yrkessamma liv har jag antingen tillbringat tiden stillastående i en kassa eller springandes omkring på olika vårdboenden. Då har stödstrumpan underlättat för mina annars värkande och trötta ben.

Jag har nu fått den stora äran att tillsammans med Vårdväskan.se testa och recensera ett par av deras randiga stödstrumpor. Bara för att man har ett medicinsk besvär så ska man väl inte behöva gå runt i fula, kliniska stödstrumpor från apoteket? Vårdväskan har ett stort urval av stödstrumpor och jag kan garantera att du hittar minst ett par som passar dig. Själv är jag oerhört förtjust i stjärnmöster, och valde därför ett par som heter Stjärnglans. De var lätta att dra på och ta av. Det är viktigt när man köper stödstrumpor att man inte gör som när man köper vanliga (då man oftast tar en eller två storlekar mindre än sin skostorlek) väljer ett par som faktiskt stämmer överens med den storlek man har. De får inte sitta åt så att de stasar, utan de ska bara ge ett lättare tryck som stöd för blodcirkulationen.
Man kan ana lite av bråcken på bilden. Dock (tack och lov?) sitter det värsta högre upp på låren.
 
Jag har beställt stödstrumpor från Vårdväskan tidigare, men det var några år sedan nu, och jag vart jättenöjd! De var svart-vit-randiga och blev extremt välanvända. Jag pensionerade och slängde dem faktiskt nu i samband med flytten. De hann vara med om mycket, och nu har jag ett par nya stöttepelare som ska få tjäna mig i många mil förhoppningsvis.
Jag blev så oerhört glad att få göra det här uppdraget för just Vårdväskan. Att de ville ge mig och min blogg den här chansen. Inte bara för att det är ett fantastiskt företag som har satt färg på vården och lyckats göra regelrätta arbetskläder roliga att shoppa, utan även för att jag älskar just stödstrumpor. Jag har som ni ser till och med använt strumporna nu när det varit shortsväder, just för att jag då slipper det obehagliga vinandet och surrandet i benen.
För er som är välsignade från besvär med svullna ben och/eller åderbråck så har de även massor med vanliga strumpor med roliga mönster, samt mycket, mycket annat.

Kram på er <3

Snart med nycklarna i handen!

Woho! På måndag får jag nycklarna till lägenheten! Det blir trångbott, men billigt. Mamma och pappa kommer hit (till Karlstad) med de större saker jag ska ha i lägenheten. Sedan åker jag med dem tillbaka till Strömstad på kvällen för att välja ut mer av det jag vill ha i lägenheten. Blir en tur tillbaka med mamma på onsdagen igen med mer grejer. Jag kommer ju ha plats för långt ifrån allt jag äger, så det gäller att välja med omsorg.


Sedan på torsdag börjar jag min bredvidgång på nya jobbet. Är nervös så jag kan kräkas!
Kommer bli en händelserik vecka. 

Kram på er <3

Uträttelsetjänsten.

Tillbaka i Karlstad igen; kom i måndags. 
Idag har jag varit produktiv (med mina mått mätt). Började med att ringa och ordna så att jag fick mig några bredvidgångstider på nya jobbet. Sedan spacklade jag fejan.
Har nämligen varit in till stan för att ta foton till min nya legitimation. Ve och fasa!
Under tiden som jag väntade på framkallningen gick jag till Swedbank för att lämna in en lapp om lönekonto. Sedan gick jag tillbaka till fotografen, hämtade ut bilderna och gick till min egen bank för att förnya legitimationen. 
Ingen av killarna som arbetade där visste om de utfärdade legitimationer till personer över 18 år längre. Jag visade mailet jag fått från deras kundservice där de hänvisat mig till deras kontor för att förnya mitt leg. Vi gjorde ett försök så nu får jag bara vänta på besked om de tillverkar mitt leg. eller inte. I värsta fall måste jag försöka med Skatteverket.
Gossarna var i alla fall mycket hjälpsamma och gulliga, och under de minuter jag stog där kom en äldre dam in och ville även hon få förnyat sin legitimation, lustigt!

Kram på er <3
Till top