Matberoendet.

Mitt liv har alltid kretsat kring mat, och att äta. 
Jag älskar mat! Relationen till den har dock varit mestadels ohälsosam, även om jag redan som barn älskade grönsaker och frukt Och åt det dagligen.
Jag har alltid kunna äta enorma mängder mat, godis och dylikt. Man sa att jag var som ett bottenlöst hål, det fanns inget stopp. 
Åt jag godis eller chips så åt jag tills jag kräktes. Jag kunde INTE sluta. Bara tanken på att behöva dela en påse godis med någon gav mig stark ångest, och jag kände fullkomlig förtvivlan. 
 
 
Jag har fortfarande samma matmissbruk, men det fungerar väldigt bra i och med att jag behöver äta så pass ofta som jag gör. Jag längtar till varje måltid och mina tankar kretsar ständigt kring vad nästa måltid ska innehålla. 
Jag har exempelvis nu nyss slängt i mig en skål med snabbnudlar. Jag är mätt och förnöjd, men ligger ändå och tänker på den där burken med makrill i tomatsås som står i kylen. Eller en smoothie istället kanske? 
Sedan är det dags att tänka på middagen också, vad ska det bli idag?
Ungefär så ser mina dagar ut, dagligen.
Det är inget som stör mig, snarare tvärtom nånting som får mig att orka ta mig igenom dagen. 
 
Kram på er <3

Roliga veckan änna!

Igår var en riktig toppendag!
Inte enbart av den anledningen att första lönen (äntligen!) trillade in på kontot, utan för att dagen var fantastisk. 
 
Hade sedan ett par veckor tillbaka planerat med en av mina kollegor, tillika nyfunna vän, att spendera löningsdagen med att shoppa!
Sagt och gjort åkte vi på förmiddagen till ett shoppingcentra några mil från stan'. 
Jag hittade inte så mycket kläder som jag hoppats på, men några plagg blev det. Framför allt fick jag äntligen köpt den parfym jag suktat efter i månader! Blev födelsedagspresent till pojkvännen som fyller år idag också förstås.
 
Idag är jag tröttare än vanligt. Känner mig riktigt risig faktiskt. Har fått spara och stänga ned detta inlägg en gång redan, för att jag inte orkat hålla mer i telefonen. 
 
 
På lördag blir det då Liseberg!
Biljetterna är köpta och expresspassen fixade. 
På eftermiddagen kommer jag dock ta en paus och lämna parken, för en bit mat på stan' med min "göteborgsmamma". Måste ju passa på när jag ändå är i Göteborg. 
 
Kram på er <3

Middagsexempel efter 1,5 år!

Tänkte bara slänga in ett inlägg och visa hur mina middagar kan se ut nu för tiden. Det har ju trots allt gått 1,5 år (WHAAT?!) sedan operationen nu, och visst kan jag äta mer än de där 2 deciliterna.
Dagens måltid bestod av råris med quornbitar och haricoverts i stark sås. Alltid en fräsch sallad till!
 
Förra veckan gjorde jag quornfärsgryta med svarta bönor, färsk chili och broccoli, samt råris och sallad. 
 
Jag äter oftast på fat, men inte alltid.
Idag exempelvis (första bilden) åt jag på normalstor tallrik. Andra bilden visar ett fat.
Jag älskar mina quornprodukter och jag älskar mitt ris! Jag äter det jag tycker om och mår inte dåligt av det. 
 
Kram på er <3
 
 
Till top