Dryck till maten - mitt stora problem!

Nu kommer ett sånt där inlägg som faktiskt rör huvudsyftet med den här bloggen igen - gastric bypass.
Jo, något jag finner väldigt svårt, som jag är ganska säker på ställer till det en del för mig, är den här dryckes regeln; att dricka minst 30 min före måltid och/eller minst 30 minuter efter. 
Detta är ju för att vätskan sköljer undan maten snabbare, jag blir därför fortare hungrig igen och äter därför mer än jag borde. 
Jag har alltid haft svårt för att få i mig vätska. Jag har alltid enbart druckit när jag blivit ordentligt törstig, men framförallt i samband med måltid. För mig tycks detta omöjligt att öva bort.
Jag dricker till måltiderna då jag helt enkelt inte fixar att äta utan dryck till. 
Jag har prövat att dricka regelbundet under dagen - jag blir bara illamående.
Jag har prövat att dricka ordentligt 30 min före måltid för att inte bli sådär plågsamt törstig när jag äter. ingenting tycks hjälpa. 
Jag vet att detta påverkar mig till att äta mer än jag nog borde, därför mottages tacksamt alla tips från er andra opererade och kunniga inom området som jag vet läser min blogg.
Hur vänjer jag mig lättast av med dryck till maten?
Kram på er <3
#1 - - Sofi:

Jag tog upp detta med min läkare på 1års kontrollen. För jag hade också 30/30 direktivet. Hade med väldigt svårt för att få i mig vatten. Han sa då att 5 min innan och 20min efter va okej. Och dietisten sa att typ 2msk vatten till maten om man åt utan sås va väl okej nångång ibland. Men det var vad dom sa till mig sen kan de ju va andra direktiv från där du opererades (ja du vet hur de e ;) )

Till top