Köldsmärtor.

Herrejisses. 
Tack så hjärteligt för alla fina kommentarer till mitt föregående inlägg. Vilket stöd! Det betyder jättemycket, tack!

Nu när den tiden på året är kommen, tänkte jag ta upp det här med kroppstemperaturen efter en GBP. 
Många med mig blir väldigt frusna första året/åren då viktnedgången fortfarande är aktivt. Jag har aldrig varit frusen av mig, aldrig. Har alltid fått höra att jag är varmblodad och har sällan frusit. 
Nu, herregud! Jag fryser konstant. Det är inte som vanlig frossa som får en att huttra, krypa ned under en filt och sedan är det bra. Nej detta är som en värkande frossa som gör ont i hela kroppen.
En av mina opererade vänner beskrev det ganska bra med att "det känns som om skelettet är av is".
Det är verkligen så. Det är som om det kommer innifrån och är därför nästintill omöjligt att få upp värmen.
Snön har inte kommit hit än, men det är kallt och ruggigt nog. 

Jag springer omkring i tjocka mjukiskläder, tofflor och mössa inomhus. Bäddar ned mig under tre tjocka plädar i soffan och kan verkligen inte få upp värmen!
Så fort Han (han jag för tillfället bor hos) har klivit upp ur sängen på morgonen så stjäl jag hans täcke också. Dubbla täcken, flanellpyjamas och tjocka sovsockar; men icke! 
Jag fasar för vad som komma skall. För det lär inte bli mycket varmare på ett tag.
Bjuder på en avslutande mysbild.

Kram på er <3
#1 - - Josefine Sandqvist:

Jag har alltid varit frusen av mig och känner igen mig i det där att kylan kommer inifrån. Nu är jag långt ifrån så frusen som du, men jag har samlat på mig en del knep under åren i alla fall.

Filtar, sockor, osv, fungerar bara med kroppsvärme, de är ju inte varma i sig. Så du behöver ju något som "ger" värme, inte bara "studsar tillbaka" kroppsvärmen. Antagligen får du införskaffa en värmefillt och värmetofflor (jag har ett par tofflor med inbyggda vetekuddar som jag värmer i micron), eller någon typ av flyttbart element/altanvärmare. Budgetversionen är en vanlig vetekudde eller en plastpåse fylld med varmt vatten. Om du lägger det varma mot ställen där huden är tunn (knä- och armveck, handleder, etc) värms blodet upp. Och så blev det värsta utläggningen här... jag är passionerad för värme, tydligen.

Svar: Åh tusen tack för tipsen! :D
Värmefilt har jag funderat på länge men liksom aldrig blivit av.
Massa kramar ❤️
lacrimosabloggen.se

#2 - - Ann:

Hjälper det med en varm dusch eller bad?

#3 - - FIT by Emma Hå:

Väldigt modigt av dig att göra upp med de delar av ditt liv som du känner begränsar dig! <3

Angående frossan så har jag läst att när man fryser kosntant så svarar kroppen med att bygga upp så kallat brunt fett. Det är en typ av fettväv som bränner fett och omvandlar det till värme utan fysisk aktivitet. Så om några månader kommer du formodligen inte bara frysa mindre utan också ha ökat din förbränning ;)

Svar: Tack för kommentaren!
Men vad fräckt! Hoppas att det ligger nåt i det för detta hade jag aldrig hört talas om tidigare 😮👍
lacrimosabloggen.se

Till top