6 veckor efter operationen.

Igår (måndag) var det 6 veckor sedan operationen, och det verkar som jag gått ned lite till slut i alla fall. -3kg från ena dagen till den andra, får hoppas att det består och inte går upp igen. Vågar inte riktigt ropa Hej än.
Idag har jag levt på proteiner: ägg, tonfisk och kvarg. Det är tydligen proteiner som skall prioriteras när man är överviktsopererad, även om jag inte riktigt förstått varför.


För övrigt känns livet någorlunda överkomligt för tillfället. Dels för min lilla viktnedgång, men också för att påsken nalkas. Det är en härlig kontrast som bryter av vintern mot våren tycker jag. Alla färger! Jag ska jobba hela påsk, ledig skärtorsdag, annars jobbar jag fredag-tisdag.

Åh, förresten! Rolig nyhet!
På Påskdagen kommer jag gästblogga på levdittliv.se ! Det får ni inte missa. 
Känns stort för mig att få bli en del av något så stort. Har ni inte tittat in på hemsidan än så snälla gör det, där finns allt. Samt underbara Mia som arbetar intensivt och helhjärtat för att stötta och vägleda såna som jag själv. 
Så tack, tusen tack Mia för att du ger mig den här chansen!

Kram på er <3

Baricol.

Ja, nu har jag beställt Baricol tuggtabletter. Nu får det bära eller brista. Har så svårt för alla mina vitaminer som skall sköljas ned med vatten. Jag vet att jag får i mig järntillskott med Baricol, men det får jag även i den multivitamin jag redan äter. Jag testar detta nu fram till min nästa blodvärdeskontroll så får vi se hur det står till. 


Om någon annan opererad lider av hemokromatos kan du väl höra av dig?

Kram på er <3

Tandläkaren.

Idag har jag äntligen fått kommit mig till tandläkaren och fått fixat min tandficka! När jag var 10 år opererade man bort två tänder och sedan dess har jag haft en glugg där. Långt bak i munnen så det är inget man har märkt av. 
Tydligen så har det bildats en ficka intill en av tänderna intill gluggen som blivit en centimeter djup och vetter ända upp i käkbenet! 
Det har blivit jätteinflammerat då det är omöjligt att få rent ned där. Hur äckligt som helst med massor med tandsten och inflammerat tandkött. Har använt alla olika tandborstar på marknaden, lytt tandhygienistens alla råd men inget har hjälpt. 

Idag har man snittat upp tandköttet, rengjort ordentligt med handkraft och ultraljud, borrat i käkbenet, fyllt igen fickan och sytt ihop mig igen. 
Man slet nästan upp kinden till på köpet!

Kram på er <3

Till top