Du har också ansvar för andras liv!

Trots min viktnedgång och andras komplimanger och positiva kommentarer, så ser jag samma person i spegeln varje dag. 
Jag ser den feta, äckliga och odugliga Louise jag varit hela mitt liv. 
Jag ser den Louise som alltid fått ta skit för sin övervikt. Glåpord har flugit genom luften som ohyra. Skillnaden är att ohyra går att vifta bort, fly ifrån. De ger en inte men för livet och får en inte att vilja kräkas av skam. Trots att denna verbala mobbning pågått i över 20 år har jag aldrig vant mig. Aldrig kunnat acceptera att människor kan vara så grymma. Varje ord vid varje tillfälle har mitt hjärta stannat och det som borde yttrat sig som ilska över personens dåliga omdöme har istället vänt sig mot mig själv i form av hat. Jag har verkligen hatat mig själv, så till den milda grad att psykvården fått rädda mitt liv.
Mina extrakilon har aldrig varit min tyngsta börda. Det har varit smärtan jag burit på under så lång tid. Som vuxit och vuxit och som jag låtit ta så mycket utrymme inom mig som den behövt. 
Jag har samlat och sorterat era glåpord efter årgång och miljö: skola vs. vardagen.
Jag har alltid känt mig som en vandrande freakshow, öppen för allmänheten och med gratis inträde. Varsågod att skratta och håna, det är därför jag finns.

Jag jobbar än idag med självförtroende och självkänsla. Det går oerhört fort att bryta ned och är oerhört svårt att jobba upp igen.
Om folk bara visste all skit jag varit med om utöver mobbningen så hade inte ens den kaxigaste 10-åringen kunnat med att säga något. Man hade kunnat göra en prisbelönt film på mitt liv.
Så gäller även de flesta andra, unga individer. Tänk om folk kunde ha i åtanke att alla inte står så jäkla stadigt på jorden och att det inte behöver krävas mycket mer än ett "fetto!" för att personen ska falla omkull. 
Detta är varför vi kan läsa om barn som tar steget att avsluta sina liv. 

Kram på er <3

#1 - - Josefine Sandqvist:

Det som är så hemskt är att personerna som säger dessa saker glömmer bort det efter en minut, men för den som tar emot stannar det kvar resten av livet. Jag försöker att oftast ge komplimanger för personen istället för utseende för att minska fokuset som ligger på att vi (speciellt kvinnor) ska vara snygga hela tiden. Du är i mina ögon jättefin. Men, som jag sagt förut, är du en bra person även på insidan vilket är SÅ MYCKET VIKTIGARE. Trots allt hat du har fått ta emot så är du ödmjuk mot andra. Min kompis såg häromdagen att du hade kommenterat en del på min blogg och frågade om jag kände dig för att du var så gullig mot mig. Jag hoppas att du en dag kan lära dig att tycka om dig själv både på insidan och utsidan. Det förtjänar du!

Svar: Du har så rätt! Klokt att vända fokus från ytan till människan, det ska jag ta till mig av!

Nämen, vad glad jag blir!
Jag är bara en random läsare som fastnade för din oerhört intressanta, ärliga och fina blogg.
Det är så inspirerande att läsa om sådana kämpar som dig :)

Tack för din fina kommentar Josefine! <3
lacrimosabloggen.se

#2 - - Anonymisen:

Att någon bara kläcker ur sig sådant sårande är ju bara för hemskt, och jag har länge funderat hur man verkligen får mage att kunna ens göra det?
Det sägs ju alltid att "mobbaren mår inte bra själv heller" men vad är det för tröst?
Negativa kommentarer stannar så länge kvar i våra minnen, men ännu längre i våra hjärtan.
Jag håller med Josefine ovan-hoppas du en dag ser hur underbar och vacker du är innifrån och ut, för det förtjänar du.<3

Svar: Tack så hemskt mycket för din kommentar! :)
Jo, mobbaren mår givetvis inte bra, men det fattar man inte som barn, och är som du säger en väldigt liten tröst för mobboffret. Inte heller rättfärdigar det ett sådant beteende.

Kram på dig <3
lacrimosabloggen.se

#3 - - linda:

För mig är det hemskt hur du beskriver det, på riktigt med jag tårögd, jag beklagar för alla idioter som finns på denna jord som är sådana. Jag önskar att det inte fanns personer som var så. Jag ville bara säga att du Louise är otroligt vacker! det har du alltid varit och kommer alltid vara! :) Din personlighet och hela du är helt underbar ! Jag är glad att jag har en arbetskamrat som dig. Kramar på dig! <3

Till top