Sjukgymnast & kirurgmottagning.

Idag har varit en väldigt bra dag!
Jag började dagen med ett inbokat besök hos en sjukgymnast. Tiden hade jag ju bokat förra veckan då jag hade så fasligt ont i ryggen. Avbokade dock aldrig tiden trots att ryggontet gick över efter 3-4 dagar, utan löd min psykologs råd att fråga sjukgymnasten om denne kunde hjälpa mig med min kroppsuppfattning. 
Sagt och gjort, jag var där idag. 
Träffade en helt fantastisk sjukgymnast, en ung, söt tös som sprudlade av energi och engagemang. 
Jag berättade hur allt låg till och hon hjälpte mig först med en mindfullnessövnining. Den går då ut på att jag varje dag, 10 minuter ungefär, ska ligga och känna in min kropp bit för bit. Liksom bli medveten om hur kroppsdelarna känns just då. Plus är om man varierar underlag ibland så man lär känna nya delar på kroppen. 
Sedan har jag skrivit upp mig på en s.k "Bålträningskurs" där jag ska lära mig att använda mina bål/magmuskler för att underlätta för ryggen. Detta är ypperligt bra att använda i mitt arbete. 
Sedan skall hon lägga upp ett individuellt träningspass för mig på deras gym. Äntligen dags att komma igång med träning på allvar! Ska bli spännande. 
Så på måndag har jag bålträningen och på onsdag gymtid med sjukgymnasten, fantastiskt! Är så peppad!

Efter jag varit där hade jag halvårskontroll på kirurgmottagningen inbokad. Något sen sådan, men ändå. 
Jag träffade den dietist jag träffade tillsammans med mamma på inskrivningsdagen. Hon sa at hon inte kände igen mig först, och att jag inte alls såg ut som en av hennes "överviktspatienter" när jag satt i väntrummet. Jag blev så glad!
Vi började med vågen, -46kg. Jag hade gått ned 63% (tror jag det var) av min övervikt och hon sa att har man gått ned 60-70% av sin övervikt på två år så ser man operationen som lyckad. Hon tillade att min viktnedgång var en av de bästa hon sett. Jag blev förvånad!
Jag fick beskriva en vanligdag och hur den ser ut i matväg. Hon var mycket nöjd med allting och var jätteglad och trevlig. Precis som jag mindes henne. Hon var så go redan på inskrivningen!

Blodprover skulle tas, men de tog jag inte förrän innan jag gick hem så när de får provsvaren skulle de höra av sig om det skulle vara något. 
Har varit jätteslarvig med vitaminerna så jag hoppas att det ändå ska vara okej. 

Kram på er <3
Till top